Login
+Follow
Login

Årets sista vintertur

By cykelochuteliv on 2014.05.06 In Vintertur

20140418_190453

Årets sista vintertur bjöd på strålande väder med blå himmel och fantastisk utsikt på väg upp till Gåsenstugorna. Denna stugplats är en av mina favoriter med utsikt över Helags, Sylarna och Härjångsfjället, dessa tillsammans ger en oslagbar kombination som är mäktig att se. Stugplatsen är Sveriges näst högsta efter Tarfalastugan och man märker att den ligger på drygt 1100 meter då vädret och snön kan ta besökarna med storm. Man behöver generellt två dagars vandring/skidåkning för att nå Gåsen från Härjedalen eller Vålådalen men det går att genomföra på en dag om man startar i Storulvån, då blir turen precis två mil. Gåsen är en stugplats som jag hoppas att få arbeta på i framtiden som stugvärd, jag gjorde min praktik där och trivdes ypperligt bra. Stugplatsen är lagom i storlek och det finns fyra olika leder från stugan som går till andra stugor och stationer så det är en perfekt knutpunkt och sällan smakar en Kexchoklad så gott som när man har handlat den i stugbutiken.

Hemfärden dagen därpå skulle vara den lyxiga biten med två mil av nedförslutning, gårdagens fantastiska solsken hade dock bytts ut mot lätt regn och kvavt töväder vilket gjorde mina vallningsbara skidor till något som mer kan beskrivas som stighudar. Dessutom lyckades jag kliva ner i Gåsån med hela mitt högra ben vilket inte riktigt var vad jag behövde i denna stund av stakande nedförskörning i klibbföre, som tur var hade jag en extra strumpa men hemfärden till Östersund fick göras utan strumpor.

Förutom att skida till Gåsen så är detta en väldigt bra slutdestination för en av fjällvärldens mest populära cykelturer som går mellan Storulvån-Gåsåns vindskydd. Om man använder lite extra krafter till att ta sig den sista biten från vindskyddet 5 kilometer uppför till stugorna så har man en fantastiskt cykeltur tillbaka som då startar med 5 kilometer härlig utförskörning. Mer detaljer och bilder gällande denna tur kommer under sommaren men jag tar med en bild som kanske inspirerar till att testa denna tur?

Cykling Storulvån Gåsen Juni 2011 (19)

0 Responses to "Årets sista vintertur"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om mig

beskrivning

Fjällcyklist, vandrare och numera även novis fjälllöpare som gillar lätt packning och att vara ute. Jag hoppas kunna sprida inspiration och ge tips på bra turer men även trevliga bilder och andra tips.

Jag är stugvärd åt STF när jag kan och gjorde mitt första uppdrag på Gåsen 2014 och hoppas snart igen kunna vara värd. Jag prioriterar fikapauser, skoj och upplevelser före prestationer och antal kilometer och försöker vara miljövänlig i mitt sätt att utöva friluftsliv.

Med på mina små äventyr finns ofta hunden Quling som gillar uteliv minst lika mycket som mig...och fåglar!

Instagram
[instagram-feed]
Arkiv Tags
+Follow

Login