Login
+Follow
Login

Födelsedagstur

By cykelochuteliv on 2014.05.22 In XC

 

GPS och info
28 kilometer, 377 meter höjd,

Så tydligen var det dags för mig att fylla år igen, jag hade själv ingen aning om detta fram till tre dagar innan då min mamma påminde mig om detta. Som många andra har jag slutat att räkna efter en viss ålder. När det nu var dags att fira min födelsedag så gav jag mig själv en utmaning att cykla runt Frösön då kroppen inte riktigt har varit så pigg som jag velat. Vädret och tiden var helt med mig så jag gav mig ut på en runda som skulle visa sig jobbig men riktigt fin och med solsken mest hela dagen.

Turen jag brukar cykla på Frösön startar hemma utanför dörren och efter bara 1,5 kilometer kan jag svänga in på den första stigen som håller riktigt bra kvalitet på de flesta ställen.

SAM_4482

Stigen hade inte riktigt torkat så mycket på vissa skuggpartier som jag hade räknat med så här var det helt andra förutsättningar. Jag lyckades dock undvika den värsta geggan så ben och kläder drabbades inte så illa.

SAM_4484

Efter ett parti med gegga och en felkörning som ledde mig ut på ett kalhygge där jag fick bära min cykel så kom jag fram till en välkänd stig från Rödösundet mot Bynäset. Detta är nog Frösöns finaste del gällande XC-cykling då stigen följer stranden och du har hela tiden utsikt mot Storsjön, Oviksfjällen och Åreskutan samtidigt som stigen växlar mellan teknisk körning och fin enkel stigcykling. Man kommer framöver att kunna fortsätta runt själva Bynäset då militären äntligen har beslutat att bombröja denna del av halvön så att allmänheten ska kunna cykla/gå runt näset och då kommer turen att bli ännu bättre, finare och längre vilket jag ser fram emot. Läs mer om detta på Östersunds-posten.

SAM_4486SAM_4488SAM_4495SAM_4497SAM_4494

Efter denna fantastiska del så återstod den maffiga uppförsbacken till hembygdsgården Stocke Titt där jag skulle belöna mig med en kopp kaffe och en kaka och njuta av solen en stund. Här var min kropp tydlig att meddela att den inte var riktigt med så jag fick slita mig upp för backen och pausa sådär fyra gånger mer än vanligt men jag hade ju ingen brådska så vad gör det egentligen. Med stumma lår fick jag till slut mitt födelsedagsfika på Stocke Titt.

SAM_4498SAM_4499

Efter välbehövlig vila och gott kaffe njöt jag av ännu finare vyer och stigar tillbaka ner mot Valla och Frösö Strand. Här finns flera olika varianter att ta men jag valde den kortaste idag för att försäkra mig om att jag skulle ta mig hela vägen hem. Jag kan inte klaga på den kortare delen heller om man ser på bilden nedan.

SAM_4500

 

Framme vid Frösö strand hörde jag ett oväsen som jag var tvungen att utforska, det visade sig att det var Hilleberg som hade ett av sina tälttest där man utsätter dem för extrem vind. Deras huvudkontor ligger vid Frösö strand så jag brukar ibland se lite tältaktivitet där ibland men jag har inte sett detta test, snacka om vindutsatt.

Jag filmade en liten stund där man tydligt kan höra ljudet och se hur utsatt tältet blir, se filmen här.

SAM_4504

 

Dagen avslutades med cykelvård, ett glas vin och tacos tillsammans med familjen så jag kan trots stumma lår och risig form inte direkt klaga på denna dag och tur.

Jag bifogar en bild på kartan då jag inte ännu funnit ut hur jag ska kunna dela ut information+karta från Runkeeper på ett bra sätt.

Karta

 

 

 

 

 

 

0 Responses to "Födelsedagstur"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om mig

beskrivning

Fjällcyklist, vandrare och numera även novis fjälllöpare som gillar lätt packning och att vara ute. Jag hoppas kunna sprida inspiration och ge tips på bra turer men även trevliga bilder och andra tips.

Jag är stugvärd åt STF när jag kan och gjorde mitt första uppdrag på Gåsen 2014 och hoppas snart igen kunna vara värd. Jag prioriterar fikapauser, skoj och upplevelser före prestationer och antal kilometer och försöker vara miljövänlig i mitt sätt att utöva friluftsliv.

Med på mina små äventyr finns ofta hunden Quling som gillar uteliv minst lika mycket som mig...och fåglar!

Instagram
[instagram-feed]
Arkiv Tags
+Follow

Login