Login
+Follow
Login

Test Blå Band outdoor meal

By cykelochuteliv on 2014.06.03 In Mat

Jag har fått möjligheten att testa två stycken av Blå Bands outdoor meals. De två varianter jag fått testa är Indian Chicken stew samt Risgrynsgröt med hallon (den senare kommer jag att testa framöver). Jag har nu ätit och testat kycklinggrytan nere vid Storsjöns strand och här kommer mina slutsatser om denna rätt.

Jag är ingen expert när det gäller frystorkat utan har ganska nyligen börjat köpa och äta dessa när jag är ute och cyklar eller vandrar. Det som är smidigt är att jag inte behöver bära med mig speciellt mycket förutom en termos med varmt vatten eller ett litet gaskök+kastrull. De ger också bra med energi och är väldigt tacksamma att tillaga när jag är trött och hungrig.

Indian chicken stew

Indian chicken stew

Vattenmängd märkning

Vattenmängd märkning

Tillagning
Du tillsätter kokande vatten till nivåmärket och rör runt för att sedan försluta påsen och låt vila i 10 min. Den kan även tillagas med kallt vatten, men då förlängs tillagningen till 30-40 minuter. Om du använder vatten från en termos är det sällan 100 grader utan mer troligt 60-70 grader så förläng då tillagningstiden med ett par minuter extra.

Ingredienser:
Ris, kyckling [14 %], vegetabiliskt fett, modifierad potatisstärkelse, socker, äpple, tomat, gröna bönor, kryddor (curry, ingefära, spiskummin), paprika, lök, salt, maltodextrin, buljongarom, ananas, vitlökspulver, ingefäraarom, syra (ättiksyra). Rätten innehåller cirka 650 kcal (Kilokalorier) vilket höll mig mätt relativt länge.

Plus

* Mängden var inte lika enorm som vissa andra frystorkade portioner och jag blev mätt men inte proppfull.

* Krämig och god smak.

* Enkelt att veta hur mycket vatten man ska slå i påsen då den inuti är utmärkt med tydliga bokstäver samt mängden i deciliter.

* Förpackningen har en snygg vintage stil som lockar.

* Bred öppning som gör det enkelt att hälla i vatten och att äta ur påsen på ett smidigt sätt.

Minus

* Kunde vara lite mer kryddstark.

* Mängden kan vara för liten för en stor redig man.

* Påsen är skräp som får bäras med tills dess att du finner en papperskorg (vilket kan vara långt).

Dagens kök

Dagens kök

0 Responses to "Test Blå Band outdoor meal"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om mig

beskrivning

Fjällcyklist, vandrare och numera även novis fjälllöpare som gillar lätt packning och att vara ute. Jag hoppas kunna sprida inspiration och ge tips på bra turer men även trevliga bilder och andra tips.

Jag är stugvärd åt STF när jag kan och gjorde mitt första uppdrag på Gåsen 2014 och hoppas snart igen kunna vara värd. Jag prioriterar fikapauser, skoj och upplevelser före prestationer och antal kilometer och försöker vara miljövänlig i mitt sätt att utöva friluftsliv.

Med på mina små äventyr finns ofta hunden Quling som gillar uteliv minst lika mycket som mig...och fåglar!

Instagram
[instagram-feed]
Arkiv Tags
+Follow

Login