Login
+Follow
Login

Stugvärd på Gåsen

By cykelochuteliv on 2014.06.15 In Stugvärd

Efter att ha stått som reserv för sommaren fick jag till slut ett erbjudande om mitt första stugvärdsuppdrag. Platsen för min premiär blir Gåsenstugorna i Jämtland, samma stugplats som jag gjorde min praktik på och som jag brukar besöka varje år då jag tycker den ligger så otroligt fint till. Man har utsikt över både Sylarna och Helags och stugan ligger på drygt 1140 m.ö.h och är sveriges näst högsta fjällstuga efter Tarfala har jag hört.

Jag kommer att vara där i fem veckor mellan 25 aug och 29 september då jag stänger hela stugplatsen för vintern. Det blir spännande och utmanande på många sätt och jag har framförallt problem att handla mat redan nu i Juni för fem veckors ätande. Det går ju inte att skicka upp färskvaror utan det blir till att leva på konserver och baka mitt eget bröd i gasolugnen vilket ska bli spännande med tanke på att jag i princip aldrig bakat bröd.

Det finns relativt hyfsat mobiltäckning på Gåsen och dessutom solpaneler så jag tänker skriva lite om hur det går med livet som stugvärd och att kunna förmedla lite bilder under perioden. En sammanfattning med fler foton och berättelser kommer såklart efter periodens avslut.

Utsikt från stugvärdsbostaden

Utsikt från stugvärdsbostaden

Den berömda uteduschen Gåsen

Den berömda uteduschen Gåsen

Stugvärdsbostad kök

Stugvärdsbostad kök

0 Responses to "Stugvärd på Gåsen"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om mig

beskrivning

Fjällcyklist, vandrare och numera även novis fjälllöpare som gillar lätt packning och att vara ute. Jag hoppas kunna sprida inspiration och ge tips på bra turer men även trevliga bilder och andra tips.

Jag är stugvärd åt STF när jag kan och gjorde mitt första uppdrag på Gåsen 2014 och hoppas snart igen kunna vara värd. Jag prioriterar fikapauser, skoj och upplevelser före prestationer och antal kilometer och försöker vara miljövänlig i mitt sätt att utöva friluftsliv.

Med på mina små äventyr finns ofta hunden Quling som gillar uteliv minst lika mycket som mig...och fåglar!

Instagram
[instagram-feed]
Arkiv Tags
+Follow

Login