Login
+Follow
Login

Packa för stugvärdslivet

By cykelochuteliv on 2014.06.23 In Stugvärd

För första gången har jag nu packat, handlat och planerat för fem veckor i en fjällstuga. Inga möjligheter till färskvaror då maten skickas upp med helikopter redan första veckan i Juli medan jag själv går upp i slutet av Augusti. Det har inte varit lätt att räkna på matbehov och variation men vi får se hur det går, i värsta fall får mina kamrater eller sambo släpa med sig någon komplettering under tiden.

Även om jag räknat på mängden så ser det väldigt lite ut på bilden men jag har kompletterat upp lite mer efter fotot är taget så det är drygt 5 banankartonger allt som allt med första förband och rätt mycket hundmat då vår hund kommer att vara med i alla fall två veckor.

Jag ska dock baka bröd på plats i gasolugn och i stekpanna för det blir tradigt med hårdbröd i fem veckor. Bakpulver, olja och torrmjölk kommer att bli basen i allt bröd men jag får väl piffa upp brödet med lite oregano.

Blir det rätt mängd nu?

Blir det rätt mängd nu?

Godis och snus är prio

Godis och snus är prio

 

3 Responses to "Packa för stugvärdslivet"

  Comments (3)

 1. Ser så gott ut! Hushållsost i bredbar form och marabou och Ekströms saknar jag.
  Ser ut som ett bra basunderhåll. Men ägg? det brukar ju hålla relativt bra om det står lite svalt, kanske kunde vara något att lägga till, speciellt om du hittar ägg från en lokal bonde.

  • cykelochuteliv wrote:

   Ja jag har funderat både på äggpulver som jag hört ska fungera rätt okej, men om inte annat kan jag kanske köpa några ägg på vägen och bära upp för som du säger så ska det hålla sig bra och det finns jordkällare som jag kan utnyttja på stugplatsen 🙂 Bra tips!

 2. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Om mig

beskrivning

Fjällcyklist, vandrare och numera även novis fjälllöpare som gillar lätt packning och att vara ute. Jag hoppas kunna sprida inspiration och ge tips på bra turer men även trevliga bilder och andra tips.

Jag är stugvärd åt STF när jag kan och gjorde mitt första uppdrag på Gåsen 2014 och hoppas snart igen kunna vara värd. Jag prioriterar fikapauser, skoj och upplevelser före prestationer och antal kilometer och försöker vara miljövänlig i mitt sätt att utöva friluftsliv.

Med på mina små äventyr finns ofta hunden Quling som gillar uteliv minst lika mycket som mig...och fåglar!

Instagram
[instagram-feed]
Arkiv Tags
+Follow

Login