Login
+Follow
Login

Naturens spegel

By cykelochuteliv on 2014.11.15 In Friluftsliv Långfärdsskridskor

Idag var en sån där dag då jag verkligen trivdes ute. Vädret var kallt och blåsigt och totalt molnigt men känslan perfekt. Jag hade nämligen premiär på långfärdsskridskor för i år på Svartsjöarna utanför Östersund.

Svartsjöarna är ett område som ligger cirka 450 meter över havet och knappt en mil från Östersunds centrum. Temperaturen är normalt lägre och nederbörden högre än vid Östersund så det går ofta att åka skidor från slutet av november till slutet av april. Området består av flacka myrar med fjällkaraktär och tre stycken sjöar där man även kan få fin skridskoåkning innan snön lägger sig.

Vi har en lång skridskobana på Storsjöns is som heter medvinden som en stor del av stans befolkning använder från februari till april men det är något speciellt med att åka på en sjö på en spegelblank is som idag. Den säsongen är kort här uppe då snön ofta kommer tidigt så det gäller att passa på när tillfället ges som just nu.

Upp och ner eller?

Upp och ner eller?

20141115_130519

Isen var cirka 3-6 centimeter och det fanns små områden med öppet vatten men det gick att åka på större delen av mellansjön och vi tog några rundor fram och tillbaka med två fikastopp såklart! Kent fixade med både eld och korv vilket kändes som ett lyxigt ombyte från endast termos och mackor.

20141115_131118

Känslan är perfekt när man glider i medvind upp till 30-40 km/h på blank is och du ser botten, det är svårslaget.20141115_11383720141115_113828

 

20141115_130643_Richtone(HDR)Nästa helg ska det vara minusgrader så då blir det en långtur på Ånnsjön ovanför Åre eller på Svartsjöarna, för en gångs skull hoppas jag snön inte kommer än….

 

2 Responses to "Naturens spegel"

  Comments (2)

 1. Grymt snygga bilder o härlig läsning! Har du testat Nya serien från Lundhags, Black ICe? Tyvärr finns de ingen is än här i regniga Göteborg!!

  • cykelochuteliv wrote:

   Tack! Har inte testat de nya, om de dyker upp här nere på sjön i Östersund ska jag nog testa men de jag har fungerar prima. Men om man testar ett par nya värstingar kan det bli jobbigt för då vill man nog ha dem 🙂

 2. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Om mig

beskrivning

Fjällcyklist, vandrare och numera även novis fjälllöpare som gillar lätt packning och att vara ute. Jag hoppas kunna sprida inspiration och ge tips på bra turer men även trevliga bilder och andra tips.

Jag är stugvärd åt STF när jag kan och gjorde mitt första uppdrag på Gåsen 2014 och hoppas snart igen kunna vara värd. Jag prioriterar fikapauser, skoj och upplevelser före prestationer och antal kilometer och försöker vara miljövänlig i mitt sätt att utöva friluftsliv.

Med på mina små äventyr finns ofta hunden Quling som gillar uteliv minst lika mycket som mig...och fåglar!

Instagram
[instagram-feed]
Arkiv Tags
+Follow

Login