Login
+Follow
Login

När vintern försvann…

By cykelochuteliv on 2015.02.13 In Friluftsliv Långfärdsskridskor

Om det nu är klimatförändringarna som gör detta eller någon annan naturlig cykel må vara osagt men det är konstiga vintrar i Jämtland senaste åren. När jag var liten på 70- och 80talet så var det alltid vinter från November till April och töväder och liknande söderfenomen fanns aldrig (i alla fall vad jag minns).

Ska man leta fördelar med detta, vilken man bör om man ska försöka vara glad och positiv så är det möjligheten till fin skridskoåkning på Storsjön vilket inte är något man är bortskämd med. Sveriges femte största sjö kan bjuda på långa fina turer utan någon egentlig begränsning, jag mötte faktiskt några som i medvind åkt cirka fem mil utan problem.

I år har vi fått några riktigt fina dagar med blankis runt om Frösön och vi har faktiskt åkt skridskor runt hela Frösön i solnedgång och med fullmåne. Njuter när jag ser tillbaka på dessa bilder, frihetskänslan är stor där ute.

3 Jan spegelblankt Storsjön (10) 3 Jan spegelblankt Storsjön (15) 3 Jan spegelblankt Storsjön (13) 3 Jan spegelblankt Storsjön (11)

 

Fick även till  två stycken amatörfilmer so0m kanske fångar känslan lite tydligare

Nu är isen dock blöt, hård, isig och allmänt kass men då vet vi alla som bor i Östersund att Medvindens skridskobana precis öppnat. För er som inte varit här och passerar kan jag verkligen rekommendera en tur på Stosjöns upplogade skridskobana Medvinden. Det finns våfflor och fika att köpa längst vägen. Uppdaterat isläge finns här

Medvinden 2011 (14) Medvinden 2012 (10)

 

0 Responses to "När vintern försvann…"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om mig

beskrivning

Fjällcyklist, vandrare och numera även novis fjälllöpare som gillar lätt packning och att vara ute. Jag hoppas kunna sprida inspiration och ge tips på bra turer men även trevliga bilder och andra tips.

Jag är stugvärd åt STF när jag kan och gjorde mitt första uppdrag på Gåsen 2014 och hoppas snart igen kunna vara värd. Jag prioriterar fikapauser, skoj och upplevelser före prestationer och antal kilometer och försöker vara miljövänlig i mitt sätt att utöva friluftsliv.

Med på mina små äventyr finns ofta hunden Quling som gillar uteliv minst lika mycket som mig...och fåglar!

Instagram
[instagram-feed]
Arkiv Tags
+Follow

Login