Login
+Follow
Login

Cykeldags!

By cykelochuteliv on 2015.04.28 In MTB XC

GPS och info

Äntligen verkar det som om kylan börjat släppa sitt grepp även om Jämtland. Även om snöbristen varit markant i vinter häromkring så har inte kylan lämnat oss än. Det som är glädjande är att när solen väl dyker upp så blir det cykelbart igen. Jag har längtat att få ta fram cykeln igen och bege mig ut i skogen och få kroppen att börja leva igen efter den långa vintern.

Jag har hunnit med några små rundor här omkring men idag var den finaste dagen på länge så jag passade på att ta en riktigt fin cykeltur utan mål. Jag cyklande runt i ett område jag inte är så hemma i och det slutade såklart med att jag blev vilse i pannkakan. Men att vara vilse är inte alltid något dåligt, jag fann en skön plats att sola och vila på när jag cyklade rakt in till en renoverad fäbodvall utanför stan.

Jag började med en liten runda i Lillsjöskogen som går på brädor och passade på att lära mig lite om växter.

IMAG0041 IMAG0042 IMAG0037

 

Sen var det dags att bli vilse, jag cyklade uppför en bra bit och hamnade tydligen på skidspåret där snön fortfarande ligger fast och fin. Det fungerade riktigt bra att cykla på snön då den var hård och isig så det blev mest en skoj bit.

IMAG0043

Sen kom chansningen, svängde in på en okänd stig och hamnade efter en del snö och lera på en fäbodvall där jag satt själv och solade och njöt av skogen och sällskapet av en korp som stark ogillade min närvaro. Vi kom dock överens och delade på skogen.

IMAG0049 IMAG0044

Jag dök in hos mina föräldrar på en välkommen kopp kaffe och smörgås och efter att ha vilat, fikat och torkat kläderna så bar det av tillbaka till stan igen. Jag fann en ny och riktigt fin stig som jag ej cyklat förut som nu finns i mitt stigbibliotek att besöka igen.

IMAG0050

 

Jag passerade Lillsjön igen och var tvungen att stanna och njuta en stund av solskenet även där.

IMAG0055 IMAG0053

Vad kan man säga, en riktigt härlig cykeldag och fler ska det bli framöver då vårvintern snart övergår till försommar……sommar blir det väl aldrig här uppe…eller 🙂

 

 

5 Responses to "Cykeldags!"

    Comments (5)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om mig

beskrivning

Fjällcyklist, vandrare och numera även novis fjälllöpare som gillar lätt packning och att vara ute. Jag hoppas kunna sprida inspiration och ge tips på bra turer men även trevliga bilder och andra tips.

Jag är stugvärd åt STF när jag kan och gjorde mitt första uppdrag på Gåsen 2014 och hoppas snart igen kunna vara värd. Jag prioriterar fikapauser, skoj och upplevelser före prestationer och antal kilometer och försöker vara miljövänlig i mitt sätt att utöva friluftsliv.

Med på mina små äventyr finns ofta hunden Quling som gillar uteliv minst lika mycket som mig...och fåglar!

Instagram
[instagram-feed]
Arkiv Tags
+Follow

Login