Login
+Follow
Login

Protestcykla?

By cykelochuteliv on 2015.06.08 In Frösön MTB

Ibland kan jag glömma bort vilka fina områden som kan finnas nära mitt hem. Man behöver inte alltid resa långt för att upptäcka fin natur och få vara för sig själv en stund.

På Frösön där jag bor finns en halvö som länge var avspärrad av militären som övningsområde för militären, stora delar är fortfarande avspärrade men det är vedertaget att man utnyttjar stigen runt ön för cykling, löpning och promenader trots att den är avstängd. Kanske för att protestera på något sätt mot militärens ovilja att sanera och ordna till så att stigen runt Frösöns kanske finaste område går att utnyttja lagligt.

Halvön heter Bynäset och är förresten en rätt historisk plats som var platsen för ett av världens första allting  ”Jamtamot” enligt uppgift. Det blev en fin tur på cykeln på en stig som slingrar sig runt halvön längst kanten med utsikt mot Oviksfjällen och Åreskutan. Här finns en översiktsbild på området.

1Missa inte de små sakerna i naturen, de kan vara de finaste

2Tid för att njuta, och att bara vara själv en stund…låter som kexchoklad-reklamen

3Single-track som inte går av för hackor

4Blöta rötter kan vara allmänfarligt

5

Jag är lite svag för kossor så ett gäng kalvar fick mig att pausa och hälsa lite

0 Responses to "Protestcykla?"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om mig

beskrivning

Fjällcyklist, vandrare och numera även novis fjälllöpare som gillar lätt packning och att vara ute. Jag hoppas kunna sprida inspiration och ge tips på bra turer men även trevliga bilder och andra tips.

Jag är stugvärd åt STF när jag kan och gjorde mitt första uppdrag på Gåsen 2014 och hoppas snart igen kunna vara värd. Jag prioriterar fikapauser, skoj och upplevelser före prestationer och antal kilometer och försöker vara miljövänlig i mitt sätt att utöva friluftsliv.

Med på mina små äventyr finns ofta hunden Quling som gillar uteliv minst lika mycket som mig...och fåglar!

Instagram
[instagram-feed]
Arkiv Tags
+Follow

Login