Login
+Follow
Login

Helgtur till Lunndörren

By cykelochuteliv on 2016.03.14 In Fjällstugor Vålådalen Vintertur

Det var länge sen jag var på vintertur, och bloggade för den delen men nu var det dags för båda. Det blev en weekend-tur till Lunndörren där vi tänkte ta en folköl, en bit tacos och en varm bastu.

Vi tog bilen på Lördag morgon från Östersund till Vallbo och skidade iväg mot Grönvallen, Pyramiderna och slutligen Lunndörrsstugan. Lördagen bjöd på strålande solsken och det var så pass varmt att mina yllekalsonger kändes mer som ett fängelse än belöning, kanske skulle man skaffa sig knickers?

DSC02244_lzn

DSC02208DSC02236_lzn

 

Vid Grönvallen pausade vi för lite kokkaffe och solbadande innan vi gav oss upp via stigningen i skogen till kalfjället och Pyramiderna i vinterskrud.

DSC02196_lzn

Vidare mot Ravinen och Lunndörrsstugan, nu med lite vind så värmen var inte lika krävande.

DSC02201_lzn

DSC02234_lzn

Lunndörren mötte oss från sin bästa sida, lagom med gäster och strålande solsken. Ungefär 15 gäster + två tältare huserade vid stugan vilket är lite med tanke på fint väder och lördag kväll men inte oss emot då vi fick sova i sängar i eget rum för en gångs skull. Stugvärden lyssnar till våra historier om hur fantastiskt dagen varit och han kunde bara hålla med. Vi lagade till vegetariska tacos och njöt av god mat och vila inne i stugan

DSC02226_lzn

Lunndörren har en alldeles utomordentlig bastu som jag rekommenderar. Ett rum för ombyte, ett tvättrum med gott om utrymme och bastun med en grym utsikt. Ta varmt vatten från bastun och kallt vatten från tjärnen utanför så är det bara att tvåla in sig och duscha. På sommaren är det lockande att hoppa i tjärnen som bara är 3 meter utanför bastun,

DSC02222_lzn

Natten var helt vindstilla och bjöd på stjärnklar himmel, norrsken och en massa kucklande från ripor. Jag var och besökte herrarnas runt 04,30 på natten och stannade sen ute en stund då känslan var så där fantastiskt den bara kan vara när det är vindstilla på fjället. Undrar just vad riporna kucklade om, var det fanns mat eller om någon kanske friade till någon annan?

DSC02243_lzn

Nedfärden på söndagen var inte riktig lika strålande, regnblandat regn och plusgrader gjorde spåren dåligt glidbara men det var ju nedförsbacke så det var ju inte så illa ändå. Snabb paus i det gamla samevistet Grönvallen för att fylla på energi och sedan bar det av mot Vallbo igen och hemfärd men först hann vi med en sväng till Naturum i Vålådalen som alltid kan rekommenderas. Trötta ben och lite solbränna kom vi med med minsann. Nu laddar jag för påsk då det bär av mot Vålådalen och mer turåkning!

2 Responses to "Helgtur till Lunndörren"

  Comments (2)

 1. elisabeth wrote:

  Vilken härlig blogg jag har hittat

  Jag kommer återkomma nu när jag vill ut, för att cykla

  Ha det bra

  • cykelochuteliv wrote:

   Härligt, snart är det dags att packa in skidorna och packa fram cykeln. Jag är redo för en ny säsong och hoppas komma med nya inspirerande inlägg!

 2. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Om mig

beskrivning

Fjällcyklist, vandrare och numera även novis fjälllöpare som gillar lätt packning och att vara ute. Jag hoppas kunna sprida inspiration och ge tips på bra turer men även trevliga bilder och andra tips.

Jag är stugvärd åt STF när jag kan och gjorde mitt första uppdrag på Gåsen 2014 och hoppas snart igen kunna vara värd. Jag prioriterar fikapauser, skoj och upplevelser före prestationer och antal kilometer och försöker vara miljövänlig i mitt sätt att utöva friluftsliv.

Med på mina små äventyr finns ofta hunden Quling som gillar uteliv minst lika mycket som mig...och fåglar!

Instagram
[instagram-feed]
Arkiv Tags
+Follow

Login