Login
+Follow
Login

Tysjöarnas naturreservat

By cykelochuteliv on 2016.06.02 In Friluftsliv Lågland

Jag upptäckte ett naturreservat nära Östersund som jag hört talas om men inte riktigt utforskat. Detta visade sig vara en liten pärla som jag verkligen kan rekommendera. Det är ett område som är väldigt rikt på fågel och fin natur. Här finns rastskydd och fågeltorn och en del är även tillgänglig via ramp för de som är rörelsehindrade.

Området är ett av världens största områden med något som kallas bleke vilket är någon typ av kalk som bildas, det finns dock mer information att läsa på Länsstyrelsens hemsida och på Wikipedia för den som vill lära sig om bleke.

DSC02495

Vacker skogsmiljö

Tysjöarna maj 2016 (17)

Jag förmodar detta är bleke, för det fanns en hel del av denna typ av sand/kalk

Tysjöarna maj 2016 (19)

Man går delar av vandringen på upphöjda spänger som var en speciell upplevelse.

Tysjöarna maj 2016 (25)_lzn

Tysjöarna maj 2016 (29)

Dock var det så att det var en hel del vatten och hela spången var inte riktigt färdigbyggd så det blev lite plaskande på slutet vilket kan ses i min korta video här

Tysjöarna maj 2016 (33)_lzn

 Fina rastplatser med grillplats och på vissa av dem även utedass. Bra skyltat runt hela området.

Tysjöarna maj 2016 (43)

Tysjöarna maj 2016 (38)

Fin utsikt från det ena fågeltornet, här fanns också förteckning över de olika fågelarter som brukar hänga runt sjöarna. Det finns en del information på Wikipedia om vilka arter som rör sig i området för den som vill veta mer om just fåglar.

Tysjöarna maj 2016 (39)_lzn

Tysjöarna maj 2016 (41)_lzn

Tysjöarna maj 2016 (1)

Bra ordnat för de som har svårt att gå, man kan utforska en del av området via ramp om man går in från Norra ingången till reservatet.

Tysjöarna maj 2016 (2)_lzn

0 Responses to "Tysjöarnas naturreservat"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om mig

beskrivning

Fjällcyklist, vandrare och numera även novis fjälllöpare som gillar lätt packning och att vara ute. Jag hoppas kunna sprida inspiration och ge tips på bra turer men även trevliga bilder och andra tips.

Jag är stugvärd åt STF när jag kan och gjorde mitt första uppdrag på Gåsen 2014 och hoppas snart igen kunna vara värd. Jag prioriterar fikapauser, skoj och upplevelser före prestationer och antal kilometer och försöker vara miljövänlig i mitt sätt att utöva friluftsliv.

Med på mina små äventyr finns ofta hunden Quling som gillar uteliv minst lika mycket som mig...och fåglar!

Instagram
[instagram-feed]
Arkiv Tags
+Follow

Login