Login
+Follow
Login

Test-Endura knäskydd

By cykelochuteliv on 2016.07.03 In MTB Test

Jag har nu under en period testat Endura singletrack knäskydd från Cykelkraft. Bakgrunden till att jag ville testa just knäskydd är några elaka knäskador jag fått i samband med att jag cyklat.

Bland annat finns det ibland tillfällen då jag inte använder cykelskor, t.ex. när jag cyklar lite längre i fjällen med vandringsskor för att jag vill kombinera cykelturen med stugövernattning och topptur/dagsvandring, då cyklar jag i vanliga skor för att slippa släpa två par skor. Jag har då lyckats köra in underdelen av mina knän i växelföraren ett par gånger vilket gav mig rätt långvariga knäproblem. Det vill jag undvika igen….

uppifrån

Endura knäskydd är snygga, de är svarta och har några tryck i vitt och turkost vilket gör att de inte sticker ut rent färgmässigt utan är sobra och snygga.

bakifrån

Baksida

sidan

Vadderade utsidor

 

Jag har haft ett annat litet problem med mina knän och det är att flera gånger då och då slår jag in sidan på knäet i ramen när jag cyklar, jag vet inte om det bara är jag och om mina ben är krokiga men jag lyckas med detta rätt ofta, speciellt när jag är trött, Se nedan bild för att se vad jag menar.

Det finns tydligen något där som inte tycker om att bli träffat, en nerv eller något annat viktigt som gör att jag senare får rätt ont. Vadderingen på justerings-remmarna på insidan gör att man är skyddad mot viss skada från sidorna vilket är ett plus. På utsidorna är man mer skyddad där det finns riktig vaddering.

knä

Sen finns ju såklart risken med att ramla rejält, vilket jag (peppar peppar) gör rätt sällan. Men när det sker så kan vad som helst hända, man kan landa på en sten, en stubbe eller något annat som är dåligt för knäna att landa på. Och om knäna går sönder så kan det vara över med cykling ganska länge vilket skulle vara så onödigt.

När det gäller passformen så tycker jag att jag vill dra åt dem lite hårdare än vad som är skönt för att det ska kännas som om de sitter på plats om olyckan är framme men det kan ha att göra med storleken är för stor och att jag skulle haft medium istället för large. Jag tycker dock att de sitter rätt skönt när jag har varit ute och cyklat med dem. Det är inga problem att böja knäna och stå och sitta om vartannat. De sitter på plats och det känns väldigt skönt att känna att de ömtåliga knäna är skyddade.

DSC02729

Rejäl skyddsplatta i Kevlar

DSC02730

Vänster och höger-anpassade

DSC02731

Inga problem att ha under shortsen. Jag har på bilden rätt tajta shorts och det gick bra att dra ner byxbenen om jag ville.

DSC02732

Bra vadderat extra skydd på sidorna. Dock ej kevlar.

—Plus—

 • Bra möjligheter att få dem att sitta skönt, två rejäla remmar för justering
 • Man behöver inte ta av skor för att ta av eller på skydden
 • Minnesskum i skydden som ska forma sig efter dina knän
 • Skyddar även åt sidan genom vaddering
 • Varma, bra på hösten och vintern och de andas
 • Kan maskintvättas

—Minus—

 • Varma, kan bli svettigt en varm sommardag men de andas
 • Som med alla skydd hindrar det mig lite från att känna mig lätt och smidig
 • Kardborreband kan som vi alla vet fungera sämre med tiden så det finns en liten risk för att de börjar krångla i framtiden

Sammanfattning
Rejäla och bekväma knäskydd med Kevlar som skyddar dina ömtåliga knän om olyckan är framme. De är svarta och diskreta och kan användas till olika typer av cykling. Ju mer man har dem på sig desto mindre tänker man på att de är där. Skydden är tvättbara i 40 grader och det finns matchande armbågsskydd i samma serie för den som vill ha även dessa.

Endura singletrack knäskydd kan köpas på Cykelkraft för cirka 580 kr
(Studenter har 10% rabatt via Mecenat)

0 Responses to "Test-Endura knäskydd"

  Comments (0)

  Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Om mig

beskrivning

Fjällcyklist, vandrare och numera även novis fjälllöpare som gillar lätt packning och att vara ute. Jag hoppas kunna sprida inspiration och ge tips på bra turer men även trevliga bilder och andra tips.

Jag är stugvärd åt STF när jag kan och gjorde mitt första uppdrag på Gåsen 2014 och hoppas snart igen kunna vara värd. Jag prioriterar fikapauser, skoj och upplevelser före prestationer och antal kilometer och försöker vara miljövänlig i mitt sätt att utöva friluftsliv.

Med på mina små äventyr finns ofta hunden Quling som gillar uteliv minst lika mycket som mig...och fåglar!

Instagram
[instagram-feed]
Arkiv Tags
+Follow

Login