Login
+Follow
Login

Vålådalen – Middagsvalen

By cykelochuteliv on 2016.08.07 In Fjällvandring Vålådalen

Idag blev det en sväng upp till toppen av Middagsvalen. En lagom tur som ger bra utsikt över hela Vålådalen samt Pyramiderna och Issjödalen. Man utgår från Vallbo och går relativt rakt upp på berget i relativt brant stigning. Efter en riktigt brant stigning tog vi paus med utsikt över Ottfjället på andra sidan.

DSC02737_lzn

På toppen finns en mast och två hus där man kan söka välbehövlig lä om man vill ta en kopp kaffe.

DSC02753_lzn

DSC03518

Inte direkt Mount Everest men en topp är alltid en topp eller hur!

DSC02750_lzn

När man går ner tillbaka till Vallbo kan man välja samma branta väg som man gick upp eller gå en längre men inte lika brant väg mot baksidan av Middagsvalen. Följ vinterleden ner snett bakom toppen och där finner du sedan en skylt med siffrorna 286 och en pil mot Vallbo. Vik av där och du kommer tillbaka till Vallbo utan problem på en betydligt mindre brant stig. Håll utkik efter hjortron under träden på vägen ner.

DSC02754_lzn
DSC03521

Fin utsikt från toppen över Pyramiderna och Issjödalen

DSC02744_lzn

Här kommer en liten överblick på hur vi gick. Allt som allt blev det drygt 5 km.

karta

På vägen hem fick vi precis som dagen innan se en riktigt majestätisk ren med enorma horn som gick runt och käkade kring vägen.

en ren

0 Responses to "Vålådalen – Middagsvalen"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om mig

beskrivning

Fjällcyklist, vandrare och numera även novis fjälllöpare som gillar lätt packning och att vara ute. Jag hoppas kunna sprida inspiration och ge tips på bra turer men även trevliga bilder och andra tips.

Jag är stugvärd åt STF när jag kan och gjorde mitt första uppdrag på Gåsen 2014 och hoppas snart igen kunna vara värd. Jag prioriterar fikapauser, skoj och upplevelser före prestationer och antal kilometer och försöker vara miljövänlig i mitt sätt att utöva friluftsliv.

Med på mina små äventyr finns ofta hunden Quling som gillar uteliv minst lika mycket som mig...och fåglar!

Instagram
[instagram-feed]
Arkiv Tags
+Follow

Login