Login
+Follow
Login

Cykla till STF Gåsen

By cykelochuteliv on 2016.09.11 In Fjällcykling Fjällstugor Friluftsliv MTB

En av mina favoritplatser i Jämtlandsfjällen är Gåsenstugorna. De ligger på cirka 1120 meters höjd och bjuder på en makalös utsikt. Här strålar fem leder ihop från Sylarna, Storulvån, Helags, Vålåstugorna och Stensdalen. Jag var stugvärd här 2014 och längtade tillbaka så jag bestämde mig för att ta ledigt och cykla dit.

Fördelen med STF Gåsen är att en av fjällens finaste fjällcyklingsleder går 15 av de 20 km som det är från Storulvån till Gåsen så det är njutbar cykling mestadels hela vägen. Det som inte är lika bra är de sista fem kilometerna från Gåsåns vindskydd som är väldigt mycket uppför….och man får dra cykeln mest hela vägen (om man inte är topptränad). Men nedförsbacken tillbaka är belöning för slitet man har uppför.

Jag låter bilderna tala för sig själv om hur tur jag hade med vädret!

dsc05621

Finfin stig

dsc05623

Ja vad säger man….

dsc05629

Vilken vy!

dsc05638

Fikapaus

dsc05649

Nya vindskyddet vid Gåsån

dass

Utsikt från dasset, femstjärnigt?

dsc05652

Ensam i solskenet, hur skönt som helst!

Jag sov en natt på stugan och det var nästan helt fullt så jag fick sova i gamla stugvärdsrummet i 65:an vilket passar mig jättebra då man får ett eget rum! Trevligt sällskap av ett gäng damer i köket som bjöd mig på gröt med blåbär.

dsc05660

65:an vid STF Gåsen

dsc05662

Utsikt mot Stora Härjångsstöten

dsc05668

Kvällspromenad runt stugorna, Helags i Bakgrunden

imag0680

Uppdaterad butik med nya hyllor

imag0683

Stugvärdsstugan och butiken

skarmklipp

Sträckan och höjdmeter

Jag hade dock packat min 28 liters ryggsäck lite väl tung för cykling så jag slet med ryggvärk och balansproblem så nästa gång ska jag packa lättare.

0 Responses to "Cykla till STF Gåsen"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om mig

beskrivning

Fjällcyklist, vandrare och numera även novis fjälllöpare som gillar lätt packning och att vara ute. Jag hoppas kunna sprida inspiration och ge tips på bra turer men även trevliga bilder och andra tips.

Jag är stugvärd åt STF när jag kan och gjorde mitt första uppdrag på Gåsen 2014 och hoppas snart igen kunna vara värd. Jag prioriterar fikapauser, skoj och upplevelser före prestationer och antal kilometer och försöker vara miljövänlig i mitt sätt att utöva friluftsliv.

Med på mina små äventyr finns ofta hunden Quling som gillar uteliv minst lika mycket som mig...och fåglar!

Instagram
[instagram-feed]
Arkiv Tags
+Follow

Login