Login
+Follow
Login

Rookie runner

By cykelochuteliv on 2016.11.18 In Friluftsliv Löpning

När det gäller löpning och min barndom så minns jag bara att jag konstant försökte att fuska och springa så lite som möjligt.Man kan helt enkelt säga att jag avskytt att springa. Efter senare år av fjällvistelser och stugvistelser så har jag alltid tyckt att det ser så härligt ut att springa på fjället så jag tänkte att nu ger jag detta ett försök.

Jag handlade ett par Salomon trailskor på rea och satte i Augusti igång  att springa och mycket riktigt var det ett riktigt elände från början. Jag kunde inte springa mer än fem minuter i taget innan jag var tvungen att gå då jag fick blodsmak i munnen trots att jag generellt har god kondition. Men skam den som ger sig! Jag fortsatte och kunde efter ett tag springa länge och längre och tro det eller ej men det var till och med skönt.

Innan sommaren var slut kunde jag genomföra min första tur på fjället, det blev en tur från Ottsjö upp till Hållfjällets turiststation. Nu i efterhand kanske det var lite väl mycket uppförs och nedförsbacke för mina knän men skam den som ger sig. Det var riktigt häftigt att vara där uppe alldeles själv och kunna ta sig betydligt längre på en dag än jag brukar göra när jag vandrar.

hallfjallet-trailrun-sep-2016-1

Utsikten på väg upp var storslagen och man ska ju i sann friluftsanda inte ha bråttom så det blev flera korta pauser för att njuta av utsikten….och hämta andan!hallfjallet-trailrun-sep-2016-2

Vyn tillbaka mot Ottsjö och Vålådalen med Ottfjället till höger

hallfjallet-trailrun-sep-2016-3Paus vid fäbodvallen Hållvallen. Visste ni att det finns en lokal öl (Stout) som kommer härifrån och som heter just Hållvallen.

hallfjallet-trailrun-sep-2016-9

Stationen är privat och dessutom stängd på sommaren men utsikten är gratis och dessutom som bonus finns ett fint dass man kan låna och en bastu som är öppen som nödutrymme om man behöver söka skydd. Här vill jag bo någon gång på vintern. Deras kantarellsoppa ska vara grym!hallfjallet-trailrun-sep-2016-10

Dags att vända tillbaka

hallfjallet-trailrun-sep-2016-12

Kikade in genom dörren, det ser trevligt ut! Här kan du läsa mer om stationen.

Numera springer jag så ofta mina knän bär mig och uteslutande på stig, i skog eller på fjället. Nästa år hoppas jag och mina knän att kunna genomföra kvartsfjällmaraton, vi får se hur det blir med den saken men mål ska man ju ha!

Happy trails!

 

4 Responses to "Rookie runner"

    Comments (4)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om mig

beskrivning

Fjällcyklist, vandrare och numera även novis fjälllöpare som gillar lätt packning och att vara ute. Jag hoppas kunna sprida inspiration och ge tips på bra turer men även trevliga bilder och andra tips.

Jag är stugvärd åt STF när jag kan och gjorde mitt första uppdrag på Gåsen 2014 och hoppas snart igen kunna vara värd. Jag prioriterar fikapauser, skoj och upplevelser före prestationer och antal kilometer och försöker vara miljövänlig i mitt sätt att utöva friluftsliv.

Med på mina små äventyr finns ofta hunden Quling som gillar uteliv minst lika mycket som mig...och fåglar!

Instagram
[instagram-feed]
Arkiv Tags
+Follow

Login